advertorial2

Ontwikkelingen in de internationale printmarkt

Print census 2018
In deze wereld omvattende studie naar de ontwikkelingen in de 'print'-markt worden  belangrijke trends gesignaleerd. Hoe ontwikkelt zich de zeefdrukmarkt? Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen in digitaal print? Hoe verandert large format print?
Paar hoogte punten: Al om is er een sprake van optimisme, met name wordt er groei gesignaleerd in Verpakkingen, Commercial print and Textiel. Verder bieden de digitaliserings mogelijkheden steeds meer kansen om in te spelen op de klanten vraag.
In de sign&displaymarkt, wide format treeds een verschuiving van solvent naar UV curable en latex inkten op.

Het volledige rapport is op aanvraag beschikbaar voor leden.

Interesse: 
dan kunt u zich hier melden en zenden wij u het rapport toe.
 

inktjet textile
Digital textile printing is coming of age – there is still great room for expansion
As machines, inks, substrates and finishing has evolved, inkjet textile printers are seeing their markets expand. This is happening in parallel to wider industry changes that are favouring digital printing – like lower print runs and a premium on customisation – and a willingness for print service providers to embrace new business models. Textiles though are also reaching outside of their traditional markets.

De verwachte jaarlijkse groei in de sign/display markt bedraagt 12,2%. Die is de woningdecoratie maar liefst 17%. Dit zijn enkele van de belangrijke bevindingen uit dit door Pira uitgebrachte rapport.
Leden van de FESPA community kunnen dit rapport gratis ontvangen door een mail aan het secretariaat te sturen.
Market opp industrialprint
Market opportunities in industrial print

Een wereldwijde studie van Smithers Pira geeft een inzicht in de mogelijkheden van industrial print. Print technology wordt gebruikt in veel decoratieve toepassingen, van architectuur en automobiel industrie tot glas, keramiek en electronica. Van huishoudelijke producten en speelgoed tot textiel in al zijn verschijningsvormen. Door de toepassing van speciale inkten kunnen er nieuwe functies aan producten worden toegevoegd, waar onder biomedische.
In dit rapport worden de vele mogelijkheden van industriele print uitgelicht.
Een enorme bron van inspiratie!
Klik hier om het rapport te ontvangen.

Future markets for printed signage

De totale signage markt, wereldwijd is $42,8 mrd. De productie van posters, displays, POP-materiaal, banners, vlaggen, standbouw en fleetmarking geschiedt inmiddels voor meer dan 50% d.m.v. inktjet. Retail is verhoudingsgewijs de grootste gebruiker. Dit en nog veel meer interessante gegevens staan in het onderzoeks rapport van Smithers PIRA.

Klik hier om het rapport te downloaden

Print census

Onder auspicien van FESPA international houdt Infotrends een continue onderzoek naar de ontwikkleingen in de markt van print en sign. Iedereen die zich bezig houdt met de vervaardiging van deze producten is uitgenodigd zijn/haar inbreng te geven.

De resultaten van dit onderzoek zijn beschikbaar voor leden van FESPA Nederland.
Niet-leden kunnen het rapport kopen voor € 250 (ex BTW).

Klik hier om het hele rapport op te vragen.


Het optimisme en vertoruwen in de markt neemt toe door omzetgroei.Dat is de belangrijkste conclusie uit het onderzoek dat FESPA wereldwijd hield onder meer dan 1200 producenten van viscom producten.
  We hebben een paar belangrijke ontwikkelingen voor u op een rijtje gezet.
FESPA Nederland Association
Postbus 107, 1900 AC Castricum
Tel: +31 857 600 333
info@fespa.nl
Member of FESPA.COM